Danmarks Radio

dokumenteret frås ialt:
3,40 mia.

Danmarks Radio er en forældet konstruktion, som skatteborgerne ikke længere skal betale for.

Markedet leverer i dag meget fjernsyn og radio inden for alle genrer.

Den teknologiske udvikling inden for de seneste årtier gør, at der ikke er et behov for, at staten skal stå for at producere tv og radio.

Danskerne har et væld af andre muligheder. Lige fra lettere og mindre seriøst TV til sagligt TV på alt fra YouTube, over streamingtjenester, til traditionelt flow-tv og avishjemmesider.

En undersøgelse fra 2018 viste, at godt halvdelen af danskere mente, at man burde have mulighed for at fravælge DR og spare pengene selv. Kun en tredjedel af befolkningen ville være villig til at betale det, som DR i dag koster, hvis de havde en valgmulighed.

Der er ingen gode argumenter for, at staten skal have sin egen TV-kanal.

Tværtimod er DR bare omfordeling fra lavindkomstgrupper til højindkomstgruppe.

Hvad vil Nye Borgerlige?

Nye Borgerlige anerkender, at vi skal værne om det danske sprog og dansk kultur. Derfor afsætter Nye Borgerlige penge til en målrettet Public-Service-pulje, som alle medier kan søge til programmer af national værdi, der ikke kan produceres på markedsvilkår.

DR kan enten overgå til en abonnementsbetalt tv/radio station, som danskerne frivilligt kan betale til, eller DR kan sælges til højestbydende. Det vigtigste er, at DR kommer væk fra Finansloven.

Kilde: Finansloven §§ 06.41.03.10-40

 

 

Go to Top